Waarden en Duurzaamheid

 

Mijn waarden

Tevreden opdrachtgevers heb ik niet alleen door mijn gedegen kennis en jarenlange ervaring, maar ook door de waarden die ik hanteer in mijn werk:

Mijn klant is KONING.

Ik ben 24/7 bereikbaar en altijd beschikbaar voor nieuwe projecten.

Ik sta voor transparantie, integriteit en eerlijk zaken doen.

Met mijn klanten maak ik altijd heldere afspraken binnen de driehoek ‘tijd – kwaliteit – geld’.

Ik breng complexe vastgoedvraagstukken terug naar twee of drie dingen.

Ik wil van niets weer iets maken. Bijvoorbeeld oud, lelijk, kansloos, perifeer of vervuild vastgoed een tweede leven geven.

Duurzaamheid

Groen is hip en duurzaamheid is de nieuwe trend. Maar hoe hip nu ook, ik vul mijn leven en werk al jaren duurzaam en groen in.

Groen zit in mijn DNA. Ik werk en leef vanuit de gedachte dat wij de aarde in bruikleen hebben. Wat zou het mooi zijn als wij allemaal bijdragen aan het behoud van onze natuurlijke bronnen voor toekomstige generaties. In mijn eigen bedrijfsvoering speel ik daar zo veel mogelijk op in, bijvoorbeeld op het gebied van transport, gebruik van energie en hergebruik van materialen.

Duurzaamheid vertaal ik in mijn eigen adviespraktijk als volgt:

  • De door mij gepresenteerde (vastgoed)oplossingen moeten uitvoerbaar zijn.
  • Het gaat niet om geld, maar om de liefde voor het vak.
  • Laten we Nederland mooier maken door kansrijk vastgoed te herbestemmen, hergebruiken en transformeren. Vastgoed zonder enig perspectief stel ik voor te slopen en de materialen waar kan te hergebruiken.
  • Bouwen is mooi, maar vernieuwbouwen is nog veel mooier.
  • Groene vastgoedoplossingen moeten de standaard worden. Dat is niet hetzelfde als een lucratief energielabel op een gebouw plakken, maar een diepgeworteld geloof om energiezuinige gebouwen te creëren.

Zo draag ik mijn steentje bij

Marktpartijen proberen nog steeds tegen beter weten in rechttoe rechtaan hun vastgoed te verkopen of verhuren. Dat is in mijn ogen weinig zinvol. Er is behoefte aan nieuwe vastgoedmodellen met aandacht voor diversiteit, aandacht in het aanbod maar vooral aandacht voor de eindgebruiker. Zonder gebruiker geen cashflow en dus geen waarde. Om die reden zet ik mij graag in voor projecten die als doel hebben de leegstand in Nederland te verminderen.

Als het je goed gaat, vind ik het je plicht om iets terug te geven aan de maatschappij. Voor mij komt dat samen in het Sint Jacobs Godshuis, een charitatief vermogensfonds (sedert 1437) dat vooral actief is in Haarlem en omstreken. Sinds 2015 ben ik lid van het College van Regenten.

Ik sta mensen met raad en daad bij die overwegen hun eigen zaak te beginnen of actief willen worden in de wereld van het commercieel vastgoed. Deze rol vervul ik als lid van de ‘Outer Circle’ van Van Ede & Partners in Amsterdam, een bureau voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching.

En verder? Verder ga ik gewoon door met wat ik de afgelopen jaren al deed, namelijk zonder poespas echte oplossingen bedenken én implementeren op het gebied van commercieel vastgoed.