REAL solutions

Wat doet REAL solutions?

Veel van mijn opdrachtgevers hanteren het ‘regiemodel’. Ze hebben hun uitgebreide vastgoedafdelingen teruggebracht naar een handvol medewerkers (regisseurs). Op bijzondere of piekmomenten huren zij mij in; een  bevlogen professional in met liefde voor zijn vak. Zo optimaliseren mijn opdrachtgevers hun resultaten.

Mijn adviezen zijn gebaseerd op 33 jaar praktijkervaring op het gebied van (vastgoed)financiering en vastgoedadvisering. Mijn klanten doen al vele jaren een beroep op mij in een van de volgende rollen:

  • Het tijdelijk opvangen van piekbelasting binnen de eigen (vastgoed)organisatie, bijvoorbeeld bij plotseling vertrek van een medewerker, tijdens ziekte of verlof.
  • Het insourcen van vastgoedkennis en -kunde bij bedrijven zonder vastgoedafdeling.
  • Het formuleren van een vastgoedstrategie.
  • Transactiemanagement in geval van aan- of verhuur of aan- of verkoop van vastgoed.
  • Procesmanagement bij vastgoed met een bijzonder karakter. Denk daarbij aan monumentaal vastgoed, vastgoed met vervuilde grond of vervuild met asbest en in onbruik geraakte industriële complexen.
  • Het inbrengen van vastgoedexpertise zonder enig eigen belang. Dat helpt vaak bij het vlot trekken van bijvoorbeeld (politiek) lastige onderhandelingen.

Naast bovenstaande rollen ben ik sinds 2019 als ADR- en RICS geaccrediteerde mediator actief op het gebied van conflictbeslechting in het vastgoed.

Tarieven

Als onafhankelijk vastgoedadviseur bied ik mijn diensten aan op basis van een uurtarief. Op die manier betalen mijn klanten alleen voor mijn tijd en ervaring. Voordat ik met mijn werkzaamheden begin, maak ik een schatting van het aantal uren dat ik nodig heb bij de uitvoering van een opdracht en dus hoeveel een opdracht u gaat kosten.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek.