REAL solutions

Wat doet REAL solutions?

In het huidige bedrijfseconomisch klimaat hanteren veel van mijn opdrachtgevers het “regiemodel”. Ze hebben hun uitgebreide vastgoedafdelingen teruggebracht naar een handvol medewerkers die op bijzondere of piekmomenten een bevlogen professional inhuren met liefde voor zijn vak. Zo optimaliseren mijn klanten hun resultaten en doen zij al weer voor het 12e jaar een beroep op mij in een van de volgende rollen:

Het tijdelijk opvangen van piekbelasting binnen de eigen (vastgoed) organisatie. Bijvoorbeeld bij plotseling vertrek van een werknemer, tijdens ziekte of verlof;

Het “insourcen” van vastgoedkennis en -kunde bij bedrijven zonder vastgoed afdeling;

Het formuleren van een vastgoed strategie;

Transactie Management in geval van aan- of (onder)verhuur van vastgoed (tenant rep.) of aan- of verkoop van vastgoed.

Procesmanager bij vastgoed met een bijzonder karakter. Ik denk daarbij aan monumentaal vastgoed, vastgoed met vervuilde grond of vervuild met asbest, in onbruik geraakte industriële complexen;

Inbreng van vastgoedexpertise zonder enig eigen belang. Dat helpt vaak bij het vlot trekken van bijvoorbeeld (politiek) lastige onderhandelingen;

Haalbaarheidstudies voor herbestemming en transformatie;

Tarieven

Als onafhankelijk vastgoedadviseur bied ik mijn diensten aan op basis van een uurtarief. Op die manier betalen mijn klanten alleen voor mijn tijd en ervaring. Voordat ik met mijn werkzaamheden begin, maak ik een schatting van het aantal uren dat ik nodig heb bij de uitvoering van een opdracht en dus hoeveel een opdracht u gaat kosten.

Mijn adviezen zijn gebaseerd op 30 jaar praktijkervaring op het gebied van (vastgoed)financiering en vastgoedadvisering.